Najnowsza odsłona Angry Birds to romans z uniwersum popularnych Transformersów i jednocześnie najbardziej wystrzałowe wcielenie serii. Co wyszło z takiego połączenia?

0

Ocena autora

Na przestrzeni kilku ostatnich lat wściekłe ptaki bardzo się zmieniły. Kilka pierwszych odsłon było do siebie bardzo podobnych, ale od pewnego czasu fińskie Rovio zaczęło „żenić” swoją flagową serię z wieloma różnymi gatunkami. Mieliśmy już wyścigowe Angry Birds Go! oraz przygodowe Angry Birds Epic, a teraz przyszedł czas na Angry Birds Transformers, które jest dynamiczną strzelanką. A przy okazji łączy świat wściekłych ptaków z uniwersum wielkich robotów zwanych Transformersami. Czego powinniście się spodziewać?

Na pewno nie kolejnej porcji rozgrywki polegającej na wystrzeliwaniu ptaków z procy w celu niszczenia fortyfikacji zielonych świń. Wygląda na to, że ta formuła już się nieco wyczerpała, bo tym razem strzelamy pociskami i rakietami, główni bohaterowie przybrali formy robotów. Angry Birds Transformers to przedstawiciel tzw. strzelanek na szynach, w których postać porusza się automatycznie w jednym kierunku, a gracz jedynie wskazuje jej kierunek, w którym ma posyłać pociski. Strzelamy oczywiście do prosiaków, ponownie niszcząc zbudowane przez nie wymyślne konstrukcje, ale na tym w zasadzie podobieństwa się kończą.

Angry Birds Transformers

Gra została podzielona na krótkie poziomy o zróżnicowanym poziomie trudności. Oczywiście im dalej w las, tym zabawa staje się trudniejsza i rzuca grającemu coraz większe wyzwanie. Pokonując przeciwników, niszcząc jego fortyfikacje i przechodząc kolejne etapy zdobywamy monety, które następnie możemy przeznaczyć na pozyskiwanie ulepszeń. Dostępne są dwa rodzaje grywalnych postaci, którym możemy kupować wytrzymalszą zbroję i mocniejsze bronie, a także wpływać na ich wygląd zewnętrzny.
 
 
Sterowanie jest proste i intuicyjne, dzięki czemu sprzyja niezobowiązującej i przyjemnej zabawie. Postać automatycznie biegnie w prawo, a jedynym zadaniem gracza jest nakierowywanie celownika na przeciwników i konstrukcje, za którymi się chowają. Robimy to oczywiście naciskając palcem w odpowiednie miejsca na ekranie dotykowym, ale przemęczać zbytnio się nie musimy, bo po jednorazowym wskazaniu celu nasz bohater samoczynnie oddaje strzały aż do momentu, w którym zostanie on wyeliminowany. Są również momenty, w których możemy dokonać transformacji w samochód - wówczas poruszamy się szybciej, ale jednocześnie jesteśmy pozbawieni możliwości strzelania. Celem każdej misji jest dotarcie na koniec etapu w jednym kawałku i z jak największą ilością punktów na koncie.

Angry Birds Transformers

Zdecydowanie największą zaletą omawianej gry jest jej nowoczesna oprawa graficzna i efektowne sceny walki. Pod względem rozgrywki też nie jest źle, bo całość trzyma poziom, ale wraz z upływem czasu i kolejnych etapów może pojawić się uczucie znużenia. Gra jest na szczęście darmowa, więc można ją przetestować niczego nie ryzykując. Z tą darmowością wiąże się jednak dość istotna wada Angry Birds Transformers, która coraz częściej staje się podstawową bolączką wielu mobilnych gier z potencjałem. Chodzi oczywiście o mikrotransakcje, które po pewnym czasie coraz bardziej ograniczają zakres zabawy i próbują zachęcić gracza do płacenia. Cóż, takie czasy, niemniej zagrać nie zaszkodzi.

Pobierz z:Aplikacje dostępne w:

Angry Birds Transformers - recenzja - opinie i komentarze (13)

Aby dodać opinię, pytanie lub komentarz podaj swoje dane w polach poniżej. Pola oznaczone gwazdką (*) są obowiązkowe.

Mohammad
31-08-2016 - 20:43:32
Thanks for calling
  (0)
Odpowiedz
Norman
31-08-2016 - 20:43:30
I'm on business
  (0)
Odpowiedz
Sherwood
31-08-2016 - 20:43:29
International directory enquiries
  (0)
Odpowiedz
Quinn
31-08-2016 - 07:49:31
A packet of envelopes
  (0)
Odpowiedz
Elvin
31-08-2016 - 07:49:29
Canada>Canada
  (0)
Odpowiedz
Ramiro
31-08-2016 - 07:49:20
Yes, I play the guitar
  (0)
Odpowiedz
Jeromy
31-08-2016 - 07:49:19
Could I ask who's calling?
  (0)
Odpowiedz
John
31-08-2016 - 07:49:12
Excellent work, Nice Design
  (0)
Odpowiedz
Brooks
31-08-2016 - 07:49:10
Why did you come to ?
  (0)
Odpowiedz
Kenton
31-08-2016 - 07:49:07
I'm happy very good site
  (0)
Odpowiedz
Gustavo
31-08-2016 - 07:49:06
I live here
  (0)
Odpowiedz
Julia
31-08-2016 - 07:49:05
Directory enquiries
  (0)
Odpowiedz
Elizabeth
31-08-2016 - 07:49:02
Is this a temporary or permanent position?
  (0)
Odpowiedz

Lepiej w t-mobile

Galaxy S7 już jest! I to z Gear VR w prezencie! Sprawdźcie!

Od wczoraj na portalu Zuckerberga można grać w najpopularniejszą grę na smartfony.

W Angry Birds można grać już nie tylko na smartfonach, tabletach, komputerach, konsolach i Google+. Teraz gra dostępna jest także dla użytkowników Facebooka, których liczbę szacuje się już na ponad 850 milionów ludzi na całym świecie.

Wściekłe Ptaki pobrano dotychczas 700 mln razy, a twórcy gry – fińska firma Rovio – zamierzają podbić serca miliarda graczy. Z Facebookiem ten pułap powinien zostać błyskawicznie osiągnięty.

W Angry Birds na Facebooku można grać za darmo, jednak jest także możliwość zainwestowania w to, aby rozgrywka była bardziej interesująca. Gra została dopasowana do realiów społecznościówki: wzbogacono ją o nowe poziomy, akcesoria oraz społecznościowe elementy. Można rywalizować ze znajomymi oraz przesyłać im prezenty.

Angry Birds znajdziecie pod tym adresem.

Angry Birds na Facebooku (wideo) - opinie i komentarze (0)

Aby dodać opinię, pytanie lub komentarz podaj swoje dane w polach poniżej. Pola oznaczone gwazdką (*) są obowiązkowe.

Lepiej w t-mobile

Galaxy S7 już jest! I to z Gear VR w prezencie! Sprawdźcie!

Już za kilka dni zadebiutuje najnowsza odsłona serii Angry Birds z podtytułem Transformers, która będzie reprezentantem gatunku... strzelanek!

Fińskie Rovio już od jakiegoś czasu eksperymentuje ze swoją najważniejszą serią i takim swoistym eksperymentem będzie jej najnowsza odsłona. Angry Birds Transformers - bo o niej mowa - zadebiutuje w App Store już 15 października (w Google Play dwa tygodnie później) i pozwoli zasmakować graczom rozgrywki spod znaku tzw. "strzelanek na szynach", zwanych też "celowniczkami".

Ten gatunek ma to do siebie, że gracz nie sprawuje w nim bezpośredniej kontroli nad postacią. Ta porusza się bowiem sama, a głównym zadaniem grającego jest namierzanie celów i pociąganie za spust. W Angry Birds Transformers nie zabraknie również możliwości aktywowania umiejętności specjalnych, czy - zgodnie z tytułem - wykonywania efektownych transformacji. Rozgrywka zapowiada się efektownie i dynamicznie, a sama gra jest utrzymana w graficznym stylu rodem z kreskówek z lat 80. Z całą pewnością powinni zainteresować się nią fani popularnych Transformersów.

Więcej na temat najnowszej odsłony Angry Birds dowiecie się oglądając zamieszczony poniżej zwiastun. Pamiętajcie: premiera wersji dla iPhone'a i iPada odbędzie się już w przyszłym tygodniu. A my pewnie po jakimś czasie pokusimy się o napisanie jakiejś recenzji, w końcu wściekłe ptaki na to zasługują.

Nadchodzą Angry Birds Transformers (wideo) - opinie i komentarze (0)

Aby dodać opinię, pytanie lub komentarz podaj swoje dane w polach poniżej. Pola oznaczone gwazdką (*) są obowiązkowe.

Lepiej w t-mobile

Galaxy S7 już jest! I to z Gear VR w prezencie! Sprawdźcie!

Najnowsza odsłona serii o przygodach Wściekłych Ptaków, czyli Angry Birds Transformers, jest już dostępna w Google Play.

Angry Birds Transformers w App Store pojawiło się już ponad dwa tygodnie temu. Użytkownicy urządzeń z systemem Android musieli więc uzbroić się w odpowiednią dozę cierpliwości, ale ich oczekiwanie dobiegło właśnie końca. Gra jest całkowicie za darmo. A zdecydowanie warto, bo jest to jedna z tych bardziej udanych odsłon serii.

Angry Birds Transformers zbiera bardzo dobre recenzja w mediach. Gra łączy świat Wściekłych Ptaków z uniwersum Transformersów. Jej rozgrywka stanowi połączenie dynamicznej strzelanki na szynach z grami z gatunku tzw. endless runerów, czyli gier, które są pozbawione konkretnego celu, a chodzi w nich przede wszystkim o zdobywanie jak największej ilości punktów i poprawianie swoich własnych wyników. Nasza postać automatycznie biegnie tu w prawą stronę, a naszym zdaniem jest oddawanie strzałów i eliminowanie poszczególnych celów. Zabawa jest efektowna i wciągająca, a Transformers to jedna z najbardziej udanych odsłon serii Angry Birds.

Jak już wspomniałem, Angry Birds Transformers jest dostępne w Google Play całkowicie za darmo. Gra korzysta z systemu mikropłatności, jednak płacenie prawdziwymi pieniędzmi nie jest niezbędne do tego, by czerpać radość z rozgrywki. Niedługo pewnie pokusimy się o napisanie recenzji tego tytułu, więc pozostańcie na łączach i nie regulujcie odbiorników.  

Angry Birds Transformers już w Google Play - opinie i komentarze (0)

Aby dodać opinię, pytanie lub komentarz podaj swoje dane w polach poniżej. Pola oznaczone gwazdką (*) są obowiązkowe.

Lepiej w t-mobile

Galaxy S7 już jest! I to z Gear VR w prezencie! Sprawdźcie!
Podziel się