Samsung Solid C3350 ma być telefonem odpornym niemal na wszystko. Sprawdziliśmy. Rozbijaliśmy nim lód, posypaliśmy go mąką, a na koniec wrzuciliśmy do wody. Jaki był tego efekt? Obejrzyjcie nową wideo-recenzję!

Samsung Solid C3350 to niemal idealny telefon dla osób, które wybierają aktywny styl życia. Nie boi się on ani piasku, ani kontaktu z wodą.

Można zabrać go wszędzie, gdzie się nam zamarzy i w dalszym ciągu można będzie utrzymywać kontakt ze znajomymi za pomocą serwisów społecznościowych.

Dręczymy Samsung Solid C3350! Nowa wideo-recenzja już dostępna! - opinie i komentarze (0)

Aby dodać opinię, pytanie lub komentarz podaj swoje dane w polach poniżej. Pola oznaczone gwazdką (*) są obowiązkowe.

Lepiej w t-mobile

Galaxy S7 już jest! I to z Gear VR w prezencie! Sprawdźcie!

Nowy Samsung to praktyczny telefon przygotowany na ekstremalne warunki. Jest odporny na wodę, kurz i wstrząsy, a przy tym społecznościowy.

Samsung wprowadza na polski rynek nowy telefon z rodziny Solid, sprawdzający się niecodziennych warunkach i kontynuujący tradycję niemal niezniszczalnego modelu Solid B2710, którego próbowaliśmy nawet wysadzić w powietrze.

Samsunga Solid C3350 jak deklaruje producent, można bez obaw zabrać ze sobą na rower, wspinaczkę czy spływ kajakowy. Wyposażono go także w latarkę oraz w zaczep umożliwiający zaczepienie go np. na karabińczyku, do paska czy plecaka i zabranie ze sobą w góry bez obawy o to, że go przypadkiem zgubimy.

Samsunga Solid C3350 - jest tak solidny, że możesz zabrać go ze sobą wszędzie!

Na pokładzie C3350 znalazł się wyświetlacz TFT o przekątnej 2,2 cala i rozdzielczości 240 x 320 pikseli, 2-megapikselowy aparat, który oferuje także możliwość nagrywania filmów wideo, odtwarzacz MP3, radio FM i gniazdo kart pamięci microSD o pojemności do 16 GB.

Nowy model Samsunga posiada bardzo solidną i wytrzymała obudowę!

Odporny Samsung Solid C3350 jest też telefonem społecznościowym. Wyposażono go w szereg aplikacji do obsługi kont w popularnych serwisach społecznościowych, jak Facebook czy Twitter oraz klienta poczty elektronicznej push e-mail (zgodnego z ActiveSync.).

Źródło/fot. Samsung

Samsung Solid C3350 - społecznościowy twardziel - opinie i komentarze (9)

Aby dodać opinię, pytanie lub komentarz podaj swoje dane w polach poniżej. Pola oznaczone gwazdką (*) są obowiązkowe.

Mmm
12-07-2013 - 07:41:49
Mam problem z usunięciem alarmu ustawionego w tym telefonie. Wchodząc w alarmy nie mam żadnych ustawionych, a na ekranie cały czas widnieje ikonka alarmu i codziennie o 6:30 rano dzwoni ten alarm. Jak o usunąć? Proszę o pomoc, bo szału można dostać.
  (0)
Odpowiedz
Janusz
28-01-2013 - 15:26:45
Kiedy będzie w ofercie T- Mobile ?
  (3)
Odpowiedz
Redakcja T-Mobile Trendy
29-01-2013 - 14:15:14
Janusz, niestety nie mamy na ten temat żadnych informacji. Pozdrawiamy!
  (1)
Odpowiedz
Iceman
30-11-2012 - 09:07:17
Kiedy można spodziewać się telefonu w ofercie?
  (3)
Odpowiedz
Anna
29-07-2012 - 17:45:00
Bliższa data wejścia telefonu do oferty T-mobile?
  (0)
Odpowiedz
stokrotka
24-01-2012 - 18:11:24
taki sobie widziałam ładniejsze marki samsung
  (0)
Odpowiedz
Daniel
18-01-2012 - 15:29:22
No więc odnośnie tego czy będzie w waszej ofercie w serwisie mgsm pisze ,że on jest dostępny w t-mobile .
  (0)
Odpowiedz
daniel
18-01-2012 - 08:17:46
Witam zrobicie test tego telefonu?
  (0)
Odpowiedz
Redakcja T-Mobile Trendy
18-01-2012 - 10:03:29
Danielu, jeżeli telefon ten wejdzie do naszej oferty, to na pewno pojawi się jego test i wideo-recenzja. Pozdrawiamy i dziękujemy za zainteresowanie!
  (0)
Odpowiedz

Lepiej w t-mobile

Galaxy S7 już jest! I to z Gear VR w prezencie! Sprawdźcie!

Samsung Solid C3350 to kolejny po B2710, odporny na wodę i pył telefon w gamie Samsunga. Sprawdzamy czy zasługuje na miano solidnego.

  • Design
    6
  • Aplikacje
    7
  • Bateria
    10
  • Łatwość obsługi
    10
  • Funkcjonalność
    9
  • Design
    5.5
  • Aplikacje
    5.25
  • Bateria
    8
  • Łatwość obsługi
    6.25
  • Funkcjonalność
    4.75

+ Plusy

  • Odporność na wodę i pył
  • Niemal pancerna konstrukcja
  • Długi czas pracy na baterii

- Minusy

  • Bardzo przeciętna jakość zdjęć i wideo

Samsung Solid C3350 kontynuuje tradycje niemal niezniszczalnego Samsunga Solid B2710, który podczas naszego ekstremalnego testu wytrzymałościowego spisał się na medal. Uległ dopiero podczas próby wysadzenia go w powietrze za pomocą jednej z najsilniejszych petard, dostępnych na naszym rynku.

Podobnie jak wspomniany model, i zgodnie ze swoją nazwą Samsung Solid C3350 to solidny telefon. Już na pierwszy rzut oka widać, że zaprojektowano go po to, aby podołał aktywnemu stylowi życia jego użytkownika, nie poddał się byle piaskowi czy uległ niewielkiej ilości wody. Wzmocniona obudowa Samsunga wykonana jest z dobrych jakościowo plastików. Choć zastosowano je w z założenia pancernej konstrukcji są one miłe w dotyku, dzięki czemu obcując z tym modelem nie ma się wrażenia kontaktu ze sprzętem czysto utylitarnym. Widać, że Samsung dołożył starań, aby model ten jak najbardziej przypominał wyglądem tradycyjne komórki, a nie odstraszał z daleka widoczną, pancerną konstrukcją.

Forma nie przerasta jednak funkcji – wszystkie zdejmowane elementy obudowy zabezpieczone są porządnymi uszczelkami a u góry znajdziemy solidny zaczep na karabińczyk. Pokrywę baterii, pod którą znajdują się także gniazda dla karty SIM oraz karty pamięci microSD o maksymalnej pojemności 32 GB przed przypadkowym otwarciem zabezpieczono zamkiem, który można otworzyć na przykład monetą.

Liczbę złącz ograniczono do minimum. Po prawej stronie, oczywiście pod klapką zabezpieczoną uszczelką znajduje się microUSB. To właśnie do niego podłącza się wszystkie akcesoria – zarówno ładowarkę jak i zestaw słuchawkowy, z którego nie trzeba korzystać słuchając radia – jego antena, inaczej niż w znakomitej większości telefonów i smartfonów znajduje się w obudowie. Z lewej strony umieszczono przyciski sterowania głośnością oraz klawisz latarki, której dioda znajduje się u góry obudowy. Działa on oczywiście cały czas – nie trzeba odblokowywać telefonu aby sobie przyświecić.

Telefon otrzymał certyfikat IP67, co oznacza, że model ten bez najmniejszego problemu znosi zanurzenie w wodzie o głębokości 1 metra przez 30 minut oraz jest niemal całkowicie pyłoszczelny.

Samsung Solid to niemal idealny telefon dla osób, które wybierają aktywny styl życia. Nie boi się on ani piasku, ani kontaktu z wodą. Można zabrać go wszędzie, gdzie się nam zamarzy i w dalszym ciągu można będzie utrzymywać kontakt ze znajomymi za pomocą serwisów społecznościowych.

Odporna na kontakt z płynami klawiatura to jeden gumowy element. Nie przeszkadza to jednak w tym, aby pisało się na niej dość przyjemnie, nawet zimą w grubych rękawiczkach. Klawisze są duże, a ich skok dobrano bardzo dobrze. Między nimi zostały dość duże przerwy – wszystko po to, aby nie zbierały się tam zabrudzenia, jeśli już się tam znajdą to łatwo można będzie je usunąć.

Ekran to wyświetlacz TFT o rozdzielczości 240 x 320 pikseli. W dobie smartfonów z dużymi, dotykowymi panelami to niezbyt wiele, ale wystarczająco dużo, aby z Samsunga sprawnie korzystać – ma to być w końcu model niemal stricte użytkowy. Tył Samsunga zdominowany jest przez aparat cyfrowy. Dysponuje on 2-megapikselową matrycą, która umożliwia wykonywanie zdjęć o maksymalnej rozdzielczości 1600 x 1200 pikseli oraz nagrywanie. Nie są to dziś wartości robiące szczególne wrażenie na użytkownikach telefonów, ale warto pamiętać, że Solid to nie smartfon, ale urządzenie mające sprostać trudnym warunkom użytkowania.

Całość waży stosunkowo niewiele bo 110 g. Wystarczająco dużo, aby czuć, że trzymamy w dłoni telefon i na tyle mało, że nie jest to w najmniejszym stopniu uciążliwe. Kolejnym plusem jest fakt, że Solid C3350 zaskakująco leży w dłoni. Całość otrzymała certyfikat IP67, co oznacza, że model ten bez najmniejszego problemu znosi zanurzenie w wodzie o głębokości 1 metra przez 30 minut oraz jest niemal całkowicie pyłoszczelny. Za dostarczenia odpowiedniej dawki energii odpowiada akumulator o sporej jak na tego typu urządzenie pojemności, bo 1300 mAh. Pozwala ona na długi czas działania Samsunga – według deklaracji producenta ciągły czas rozmów to 19 godzin. W trybie czuwania czas pracy rośnie do aż 1000 godzin czyli ponad 40 dni.

Wzmocniona obudowa Samsunga wykonana jest z dobrych jakościowo plastików. Choć zastosowano je w z założenia pancernej konstrukcji są one miłe w dotyku, dzięki czemu obcując z tym modelem nie ma się wrażenia kontaktu ze sprzętem czysto utylitarnym.

Samsung Solid C3350 pracuje pod kontrolą systemu operacyjnego producenta. Choć nie jest to smartfon, oferuje prawie wszystko czego trzeba przeciętnemu użytkownikowi. Fabrycznie, oprócz typowych funkcji, takich jak kalendarz, dyktafon czy słownik zainstalowano także odtwarzacz muzyczny oraz aplikacje obsługujące społecznościowe serwisy Facebook i Twitter. Nie będzie więc najmniejszego problemu ze zaktualizowaniem swojego statusu z górskiego schroniska czy leśnej głuszy. Jeśli w fabrycznym pakiecie czegoś nam zabraknie sięgnąć można do sklepu z aplikacjami Samsung Apps.

Podsumowując, Samsung Solid to niemal idealny telefon dla osób, które wybierają aktywny styl życia. Nie boi się on ani piasku, ani kontaktu z wodą. Można zabrać go wszędzie, gdzie się nam zamarzy i w dalszym ciągu można będzie utrzymywać kontakt ze znajomymi za pomocą serwisów społecznościowych.

<p><em>Zapraszamy do zapoznania się z naszą wideo-recenzję Samsung Solid C3350!</em></p>

Samsung Solid C3350 - telefon nie do zdarcia! - opinie i komentarze (9)

Aby dodać opinię, pytanie lub komentarz podaj swoje dane w polach poniżej. Pola oznaczone gwazdką (*) są obowiązkowe.

Design
Aplikacje
Bateria
Łatwość obsługi
Funkcjonalność
miger
12-06-2015 - 08:18:41
Nie wiem jak to się dzieje, że w miarę coraz większych wysiłków inżynierów otrzymujemy coraz większy chłam. Miałem kiedys SOLIDA 2010 gdy wchodził na rynek.. Kupowali go głównie policjanci, strażacy i gangsterzy ( co było widać w materiałach TV gdy o 6 rano do mieszkania mafiosa wkracza policja to na stole obok znalezionych narkotyków zawsze leżał "samsung solid") On dał się przejechać osobowym autem czy wrzucać do muszli klozetowej i... działal!!! Osobiście czekam na solida za 800 zł z metalu i gumy, prawdziwuie niezniszczalnego, a nie jak wszystko inne spada na schodach i rozpada sie na minimum 3 części lecące w całkowicie innych kierunkach...
  (0)
Odpowiedz
mikolaj_gal
03-06-2014 - 22:12:13
Śrubka na tylnej ściance grzechocze, a jej dokręcenie jest niemożliwe. Wymieniłem telefon w serwisie na nowy, i problem jest ten sam...
  (1)
Odpowiedz
GOŚĆ
03-06-2014 - 13:31:50
Ocena: 5/10
JA ŚRUBKĘ MOCUJĄCĄ TYLNĄ ŚCIANKĘ ODKRĘCAM KCIUKIEM ALBO ŚRUBKA SAMA SIĘ ODKRĘCA W NAJMNIEJ SPODZIEWANYM MOMENCIE I MOŻNA ZGUBIĆ BATERIĘ I WSZYSTKO CO W ŚRODKU TYLNA ŚCIANKA TRZYMA SIĘ NA USZCZELKACH ODTWARZACZ MP3 TO MASAKRA PRZY SŁUCHANIU AUDIOBOKÓW MIESZA PLIKI RÓŻNYCH AUDIOBOKÓW BYWAŁO ŻE MIAŁEM 3 RÓŻNE AUDIOBOKI W JEDNYM FOLDERZE MIMO ŻE BYŁY WGRANE JAKO ODDZIELNE AUDIOBOKI NIE POLECAM TEGO TELEFONU TEN TELEFON TO TOTALNA PORAŻKA NIGDY JUŻ NIE KUPIĘ TELEFONU FIRMY SAMSUNG BARDZO ZRAZIŁEM SIĘ DO TEJ FIRMY
  (1)
Odpowiedz
użytkownik
29-03-2014 - 12:26:04
Ocena: 4/10
Wodoszczelność tego telefonu to bzdura. Wprawdzie wytrzymuje mycie pod bieżącą wodą ( punkt 5 albo 6 normy IP67 - a właściwie jej ostatniej składowej), ale już zanurzenie w wodzie basenowej jest dla niego zbyt dużym wyzwaniem. To przekracza "zanurzenie w wodzie w ściśle określonych warunkach" - jak to określa Samsung. Poza tym - a może przez to właśnie ( nie jest wodoszczelny) - klapka zakręcana jest na śrubkę, która tak naprawdę ciągle się samoczynnie odkręca. Solid nie spełnia moich oczekiwań. I nazywanie go odpornym na wodę to zwykłe kłamstwo.
  (2)
Odpowiedz
mob47
26-02-2014 - 04:43:01
Ocena: 7/10
ta wersja solida niestety poddala sie po 3 miesiacach spadl z 4 pietra na dach samochodu i niestety pelka obudowa i zostal uszkodzony wyswietlacz (na furaku niezlu dolek po tej cegle) hehe poprostu slabiutki jest ,co sie jeszcze okazalo solid w tej wersji niejest naprawde solidem wczesniejsze wersje to bylo to nie do zaj....a
  (1)
Odpowiedz
kilosmol
02-02-2014 - 18:44:22
kupiłem i uważam akurat ten model za totalna porazke poprzednie wersje byly lepsze beznadziejny glosnik albo problemy z zasiegiem bo czesto nie moge zrozumiec co do mnie mowi moj rozmowca strasznie trzeszczy jego konstrukcja jest plastikowa inaczej niz w poprzednich wersjach poprostu moim zdaniem lipa
  (3)
Odpowiedz
GONZO
23-01-2014 - 16:21:45
Ocena: 7/10
ten telefon zaslugoje na miano MONSTRUM TO NAJLEPSZY MODEL TEJ SERI
  (4)
Odpowiedz
sts
11-09-2013 - 13:50:45
A jaki czyściutki :)
  (1)
Odpowiedz
hejasz
03-09-2013 - 17:03:19
Podarowałam mężowi na urodziny własnie ten telefon, poprzedni model - Samsung Solid B2710, ponieważ w miejscu jego pracy panują niskie temperatury. Od tej pory nie mialam nigdy problemu z kontaktowaniem sie z mężem. Po kilku miesiącach zdarzyło się, że mąż oddał do prania swoje robocze ubranie do pralni zakładowej i pojechał do domu. Ubranie zostało wyprane wraz z telefonem męża w automatycznej pralce przemysłowej i nastepnie przelożone do przemysłowej suszarki. Po ok. 10 minutach, gdy suszarka osiągneła ok. 70'C mąż wpadł do pralni i gdy się dowiedział gdzie jest jego telefon nieco się przeraził. Pani piorąca zatrzymala suszarkę i oddała mężowi jego sprzęt. Mąż spojrzał na telefon i zobaczył, że telefon nawet sie nie wylączył. To prawda, w temperaturze 70'C nie był długo, ale przetrzymał około 1,5 godziny prania i ok. 10 minut suszenia w wirówkowej przemyslowej pralce. Przyznam sie szczerze, że samej byłoby mi w to trudno uwierzyć, ale telefon dziala do dziś ku radości mojego męża.
  (17)
Odpowiedz

Lepiej w t-mobile

Galaxy S7 już jest! I to z Gear VR w prezencie! Sprawdźcie!

Wideorecenzja smartfonu Samsung Galaxy Trend 2 Lite dostępnego w T-Mobile pojawiła się właśnie na naszym oficjalnym kanale w serwisie YouTube. Warto ją zobaczyć i przekonać się, co potrafi to urządzenie.

Samsung Galaxy Trend 2 Lite - wideorecenzja już dostępna! - opinie i komentarze (2)

Aby dodać opinię, pytanie lub komentarz podaj swoje dane w polach poniżej. Pola oznaczone gwazdką (*) są obowiązkowe.

judka
09-01-2016 - 10:31:18
Smartfon sprawdza się naprawdę dobrze. Jak za tak niską cenę to aż za dobrze.
  (0)
Odpowiedz
Redakcja T-Mobile Trendy
11-01-2016 - 09:24:04
Cieszymy się, że jesteś z niego zadowolona :)
  (0)
Odpowiedz

Lepiej w t-mobile

Galaxy S7 już jest! I to z Gear VR w prezencie! Sprawdźcie!
Podziel się