Samsung Galaxy J5 to nowy niedrogi smartfon z ekranem Super AMOLED o przekątnej 5 cali dostępny w ofercie T-Mobile. Pora na naszą krótką wideorecenzję podsumowującą test urządzenia.

Samsung Galaxy J5 - zobacz wideorecenzję taniego Lollipopa! - opinie i komentarze (0)

Aby dodać opinię, pytanie lub komentarz podaj swoje dane w polach poniżej. Pola oznaczone gwazdką (*) są obowiązkowe.

Lepiej w t-mobile

Galaxy S7 już jest! I to z Gear VR w prezencie! Sprawdźcie!

Samsung ma asa w rękawie. Galaxy Ace będzie nieco mniejszą i tańszą wersją Galaxy S. Czymś w sam raz, dla mniej zasobnych kieszeni.

O smartfonie Samsung Galaxy Ace S5830 na razie więcej się szepcze niż mówi. Jest jednym z kilku nowych modeli, którymi Samsung nie chciał pochwalić się na targach CES 2011, ponieważ planuje zrobić show w Barcelonie na tegorocznym Mobile World Congress. Do show jeszcze trzy tygodnie, więc wszelkie informacje są wydzielane niezwykle skąpo.

Większość informacji o S5830, to przecieki lub spekulacje. Smartfon jest już nazywany Galaxy Mini, ponieważ bardzo, ale to bardzo przypomina Galaxy S. Do sieci trafiło niewiele zdjęć, ale nie pozostawiają one wątpliwości, że to 3,5-calowa wersja dużego brata o nieco obciętej specyfikacji. Wymiary smartfonu to 112,4x59,9x11,5 mm, a waga to 113 g.

Według niepotwierdzonych informacji, Galaxy Ace dostanie ekran LCD (żaden tam Super AMOLED) o rozdzielczości 480x320 pikseli, a w środku wyląduje niezbyt rewelacyjny procesor Qualcomm QCT MSM7227-1 taktowany zegarem 800 MHz.

Galaxy Ace będzie mniejszą wersją niezwykle popularnego Galaxy S (na zdjęciu). Samsung celuje w mniej zasobnych klientów

Demonem wydajności Galaxy Ace nie będzie, ale w przypadku średniej półki kluczowa jest głównie cena. Niewysoka cena plus dobre skojarzenia z Galaxy S, mogą przyciągnąć klientów. Smartfon dostanie 5 Mpx aparat z lampą błyskową LED. Dobre wrażenie ma robić Android 2.2 Froyo z nakładką TouchWiz 3.0.

Poza modelem Ace, który ma być kluczem do kieszeni średnio zamożnych fanów smartfonów, w sieci pojawiły się informacje o niskobudżetowej propozycji – będącej odpowiedzią na dobrze sprzedający się telefon HTC Wildfire. Samsung chce wprowadzić na rynek niewielki model Galaxy Mini S5570. Niestety na razie wiemy o nim dokładnie nic.

Fot/Źródło: Samsung Hub

Galaxy Ace S5830. Tani smartfon od Samsunga - opinie i komentarze (24)

Aby dodać opinię, pytanie lub komentarz podaj swoje dane w polach poniżej. Pola oznaczone gwazdką (*) są obowiązkowe.

kolega@fejm.pl
13-03-2012 - 19:05:30
Kiedy Ace dostanie aktualizację do androida 2.3.7? W plusie już mają...
  (0)
Odpowiedz
aleszu
11-12-2011 - 19:54:07
Czy jest jakiś link do pobrania dla telefonu <strong>Samsung Galaxy Ace to 2.3.4 Gingerbread</strong> i jakieś wskazówki jak to bezpiecznie zrobić. pozdrawiam aleszu
  (0)
Odpowiedz
Kuba
10-11-2011 - 19:52:01
mam pytanie do T-mobile, (chodzi o telefon SAMSUNG CH@T s335) mam dzwonek na sms trwający 2 sekundy i on się powtarza z 3 razy jak dostanę sms a chciałbym, żeby tylko raz (tak samo jak np. w sonny ericssonach) drugie pytanie: jak wpsiuje *101# żeby sprawdzić stan konta, mam dźwięk który chciałbym wyłączyć bez wyłączania profilu normalnego. jak zrobić te dwie rzeczy??
  (0)
Odpowiedz
Redakcja T-Mobile Trendy
11-11-2011 - 07:09:26
Kuba,, postaramy się odpowiedzieć na Twoje pytania. Pozdrawiamy!
  (0)
Odpowiedz
Pablo
08-11-2011 - 00:18:10
Do Admina T-Mobile Mam pytanie odnośnie poziomu głośności przychodzących wiadomości SMS. Otóż mam utworzone foldery: notifications, alarms, ringtones w folderze media/audio. Do folderu notifications wgrałem interesujący mnie utwór mp3 (po prostu chciałem zmienić dźwięk SMS`a), no i wszystko ok mogłem wybrać ten wgrany utwór jako nowy dźwięk SMS`a jednakże jest on znacznie cichszy od nominalnych systemowych dźwięków SMS. Więc long story short.... jak sprawić żeby ten nowy dźwięk SMS`a był równie głośny jak te systemowe???
  (0)
Odpowiedz
F***ra
19-09-2011 - 20:19:42
He, cena tego telefonu faktycznie jest przydużawa... :( ale kupiłam go i czekam na niego... mam nadzieję, że się nie zawiodę.... Pozdrówki
  (0)
Odpowiedz
krzy
13-09-2011 - 21:22:20
Cena tego telefony w ofercie t-mobile od 1.09 to jakaś kpina. Przy przedłużaniu umowy w abonamencie za 59zł koszt telefonu to 349zł - to jakieś nieporozumienie chyba. W Playu jest o wiele tańszy z lepszym internetem.
  (0)
Odpowiedz
OZZY
06-09-2011 - 22:46:53
Samsung Apps u mnie działa, ale jest to uboga aplikacja w porównaniu z Android Marketem. Mam pytanie do Redakcji T-Mobile, kiedy dostępna będzie brandowana aktualizacja Androida Gingerbread? Mówi się o niej od dawna, a tu Kies nadal twierdzi, że Froyo to najnowsze oprogramowanie.
  (0)
Odpowiedz
kowiacz0222
30-08-2011 - 09:42:39
racja to jest bubel u mnie tez nie działa..pozatym ze cicho gra tel. jest ok
  (0)
Odpowiedz
Ulka
25-08-2011 - 18:55:20
czy w telefonie samsung galaxy ace s5830 działa aplikacja "samsung apps" bo wyświetla mi że brak aktualizacji o co w tym wszystkim chodzi market android śmiga że aż miło a tu nic
  (0)
Odpowiedz
Redakcja T-Mobile Trendy
29-08-2011 - 08:38:14
Aplikacja Samsung Apps\" nie jest dedykowana do telefonów z Androidem, więc z jej działaniem mogą występować problemy.
  (0)
Odpowiedz
kowiacz0222
12-08-2011 - 14:21:59
wiecie skad mozna ściągnać gry np.real futball na dotyk? tyle że nie demo.znalazłem ową ale tylko płatne są.
  (0)
Odpowiedz
kowiacz0222
12-08-2011 - 14:18:35
usb wykrywa juz ustawia sie to w ustawieniach o programistach w menu. ale na smsa aby dzwiek ustawic nie wiem dalej no i cicho gra a mam na maxa spodziewałem sie lepszego dźwięku
  (0)
Odpowiedz
kowiacz0222
08-08-2011 - 20:31:12
jak masz czas to sobie szukaj małolat.
  (0)
Odpowiedz
Fallenz
08-08-2011 - 12:36:11
google nie gryzie ^^
  (0)
Odpowiedz
kowiacz0222
08-08-2011 - 10:06:58
<strong></strong> czesc pomózcie ----podłanczam ace przez usb i wogóle go nie wykrywa co mam robic pomóżcie...... dotego cicho gra jak mozna ustawic własny dzwonek na sms lub dzwonienie??
  (0)
Odpowiedz
Redakcja T-Mobile Trendy
11-08-2011 - 15:41:02
Jeśli chodzi o niewykrywanie przez USB, problemów może być wiele. Na pewno musielibyśmy wiedzieć, czy wyskakuje jakiś komunikat i czy wcześniej z tym portem USB były jakiekolwiek problemy. Jeśli chodzi o dźwięk, wybierasz go tak: Menu ->Muzyka -> Wybrać utwór (zaznaczyć i wybrać klawisz Opcje (trzy poziome kreski)) -> ustaw jako dzwonek. Więcej nt. głośności przeczytasz na str. 101 instrukcji obsługi. Możesz ją ściągnąć stąd: http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201107/20110712203226625/GT-S5830_UM_Open_Gingerbread_Pol_Rev.1.0_110712.pdf
  (0)
Odpowiedz
filip
21-06-2011 - 21:38:35
ja se jutro galaxy ace kupie ziomki wiecie jak glosno dziala
  (0)
Odpowiedz
McA
10-05-2011 - 15:47:50
A gdzie mogę znaleźć cennik telefonów na taryfę Nowa Era 80 ?
  (0)
Odpowiedz
stopn
23-04-2011 - 14:36:12
PLEASE na wielkanoc jakieś info o cenie telefonu w abonamencie za 49 zeta!!!
  (0)
Odpowiedz
Redakcja T-Mobile Trendy
23-04-2011 - 23:36:09
@Stopn, info o aktualnej cenie telefonu zawsze można znaleźć na era.pl w Taryfach / promocjach / załacznikach cenowych. Teraz Samsung Galaxy Ace w abonamencie 45 zł kosztuje 199 zł.
  (0)
Odpowiedz
Wojtas1995
15-02-2011 - 17:39:58
<strong>Ten telefon jest lepszy od Galaxy 3</strong> Jeśli będzie kosztował 600-700zł to będzie hitem 2011r. Mam nadzieje że szybko pojawi się w ofercie ery, ponieważ mogę już wymienić telefon na nowy. Będzie świetny!
  (0)
Odpowiedz
Michu
19-01-2011 - 21:23:29
Lekki to on rzeczywiście nie jest jak na wersję Mini, ale może i nie będzie tak mocno obcięta ta specyfikacja. Android 2.2 jest, także nie jest źle. Czekamy na informację o cenie.
  (0)
Odpowiedz
Antek90
19-01-2011 - 17:45:45
113 gram to wcale nie taka mała wersja. Jestem ciekawy, ile będzie kosztować, kiedy już znajdzie się w ofercie Ery.
  (0)
Odpowiedz

Lepiej w t-mobile

Galaxy S7 już jest! I to z Gear VR w prezencie! Sprawdźcie!

Pierwszy smartfon koreańskiego producenta w metalowej obudowie wzbudził pewne emocje. A jak wygląda proces produkcji?

Samsung nie stroni od stosowania w swoich urządzeniach mobilnych innowacji. Zagięte i wygięte ekrany, inteligentne zegarki i opaski fitness, odporność na kurz i wodę, czytnik linii papilarnych i czujnik pulsu. Wielu zarzucało mu jednak, że plastikowe obudowy nie przystoją modelom z wyższej półki. W końcu pojawił się Samsung Galaxy Alpha w metalowej obudowie. Zobaczcie zdjęcia z procesu produkcji smartfonu i przypomnijcie sobie jego specyfikację. Premiera już w tym miesiącu.

Samsung Galaxy Alpha – zobacz jak powstawał - opinie i komentarze (0)

Aby dodać opinię, pytanie lub komentarz podaj swoje dane w polach poniżej. Pola oznaczone gwazdką (*) są obowiązkowe.

Lepiej w t-mobile

Galaxy S7 już jest! I to z Gear VR w prezencie! Sprawdźcie!

Koreański producent pokazał swój najnowszy smartfon po tym jak jego oficjalne zdjęcia i specyfikacja wyciekły do sieci.

Samsung wprowadza na rynek nową linię budżetowych smartfonów, a jej pierwszym przedstawicielem jest zaprezentowany właśnie Samsung Galaxy J1. Specyfikacja nie powala, ale to w końcu najniższa półka w portfolio Samsunga (nie licząc smartfonu z Tizen).

Urządzenie posiada 4,3-calowy wyświetlacz TFT o rozdzielczości 800 x 480 pikseli, a za jego wydajność odpowiada dwurdzeniowy procesor o częstotliwości taktowania 1,2 GHz, wspierany przez 512 MB pamięci RAM. Nad płynną pracą czuwa Android 4.4 KitKat.

Zobacz test: Samsung Galaxy J1 - szybki i wyrafinowany
Zobacz test: Samsung Galaxy Tab S - najlepszy z tabletów Samsunga

Samsung Galaxy J1 wyposażono także w symboliczne 4 GB pamięci wewnętrznej (którą można rozszerzyć nawet o kolejne 128 GB), 5-megapikselowy aparat główny z autofocusem, lampą błyskową LED, 2-megapikselową przednią kamerkę. W przypadku tej ostatniej, dzięki trybowi Palm Selfie, migawkę wyzwala ruch dłoni. Nie zabrakło GPS, GLONASS, Bluetooth 4.0, Wi-Fi z Wi-Fi Direct. Na rynek trafią wersje z jednym oraz dwoma slotami na karty SIM. Bateria ma pojemność 1850 mAh.

Wymiary obudowy smartfonu wynoszą 129 x 68,2 x 8,9 mm, a waga to 122 gramy. Cena na razie nie jest znana. Nie wiadomo także, na jakie rynki trafi Samsung Galaxy J1.

Źródło: GSMArena

Samsung Galaxy J1 oficjalnie - opinie i komentarze (0)

Aby dodać opinię, pytanie lub komentarz podaj swoje dane w polach poniżej. Pola oznaczone gwazdką (*) są obowiązkowe.

Lepiej w t-mobile

Galaxy S7 już jest! I to z Gear VR w prezencie! Sprawdźcie!
Podziel się