Mniejsza wersja najnowszego flagowca Sony potrafi wiele. Jak Sony Xperia Z5 Compact sprawdził się w redakcyjnym teście i czy warto go mieć? Zobaczcie sami!

Sony Xperia Z5 Compact - wideorecenzja - opinie i komentarze (0)

Aby dodać opinię, pytanie lub komentarz podaj swoje dane w polach poniżej. Pola oznaczone gwazdką (*) są obowiązkowe.

Lepiej w t-mobile

Smartfon Sony Xperia Z5 Compact już do kupienia w T-Mobile!

Xperia Z5 to doskonały aparat i wodoodporna obudowa, Xperia Z5 Compact to coś dla entuzjastów mniejszych rozmiarów, a Xperia Z5 Premium posiada pierwszy na świecie wyświetlacz 4K UHD oraz technologię skalowania 4K Ultra HD.

Przy okazji trwających właśnie berlińskich targów IFA 2015 Sony zaprezentował trzy nowe smartfony, będące odmianami flagowca producenta – Xperia Z5, Xperia Z5 Compact oraz Xperia Z5 Premium.

Wybierz ofertę bez telefonu i odbierz prezent!

Sony Xperia Z5 posiada 5,2-calowy (1920 x 1080 pikseli), Sony Xperia Z5 Compact – 4,6-calowy (1280 x 720 pikseli, a Sony Xperia Z5 Premium – 5,5-calowy (pierwszy smartfon 4K – 3840 x 2160 pikseli!) wyświetlacz o IPS Triluminos z Live Colour LED i X-Reality.

 

Sony Xperia Z5 Premium

Jeśli chodzi o inne parametry, to we wszystkich trzech modelach mamy 64-bitowy, ośmiordzeniowy (4 x Cortex-A57 i 4 x Cortex-A53) procesor Qualcomm Snapdragon 810 z Adreno 430, wspierany przez 3 GB pamięci RAM (Xperia Z5 Compact ma 2 GB RAM). Baterie mają pojemność odpowiednio 3430, 3000 i 2700 mAh i oferują wsparcie dla technologii Quick Charge 2.0, czyli szybkiego ładowania (zaledwie po 10 minutach ładowania możemy uzyskać aż 5,5 godziny pracy urządzenia). Jest także tryb oszczędzania energii Stamina.

 

Sony Xperia Z5 Compact

Dwa większe smartfony Sony mają 32 GB wbudowanej pamięci, Xperia Z5 Compact występuje także w wersji 16 GB. We wszystkich przypadkach możliwe jest rozszerzenie pamięci o kolejne 128 GB dzięki kartom microSD (200 GB w przypadku Xperia Z5 Premium). Mamy także po raz pierwszy u Sony czujnik biometryczny, który został zintegrowany z przyciskiem zasilania, umieszczonym na dłuższym boku obudowy.

Szybkie ładowanie - w których telefonach je znajdziemy i dlaczego to tak przydatne?

 

Sony Xperia Z5 Premium

Jeśli chodzi o aparat to mamy dobre wieści. Japończycy przeprojektowali go całkowicie, dzięki czemu mamy 23-megapikselowy aparat główny z pięciokrotnym zoomem (Sony 1/2.3 Exmor RS, f/2.0 G). Czas reakcji aparatu to zaledwie 0,3 sekundy, co pozwala na uchwycenie na zdjęciach szybko poruszających się obiektów. Poprawiono także parametr robienie zdjęć w słabych warunkach oświetleniowych.

Obudowę okala ramka z metalu, a jej tylną część pokrywa matowe szkło. Mamy także znak rozpoznawczy Sony, czyli obudowy spełniające standard IP65 i IP68, co oznacza odporność na pył i możliwość trzymania smartfona w wodzie przez 30 minut na głębokości 1,5 m.

 

Sony Xperia Z5 i Z5 Premium

Sony Xperia Z5 będzie dostępna w kolorach: złotym, turkusowym, czarnym i białym, Xperia Z5 Compact – w różowym, żółtym, czarnym i białym, a Xperia Z5 Premium – w złotym, białym oraz w chromie. Dwa pierwsze modele będą dostępne w sprzedaży od października. Za Xperia Z5 zapłacimy 2999 zł, Xperia Z5 Compact – 2599 zł. Sony Xperia Z5 Premium trafi do sprzedaży w listopadzie w cenie 3999 zł.

 

 

Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z5 Compact i Sony Xperia Z5 Premium na IFA 2015 - opinie i komentarze (3)

Aby dodać opinię, pytanie lub komentarz podaj swoje dane w polach poniżej. Pola oznaczone gwazdką (*) są obowiązkowe.

Premium gold
16-11-2015 - 21:18:41
Kiedy będzie w T mobile z5 Premium ? Czy wgl będzie można ja u was dostać ?!
  (0)
Odpowiedz
gość
04-09-2015 - 01:29:33
Te telefony Sony Xperia niczym się już nie różnią od kilku edycji, żadnej motywacji do zmiany, z resztą u konkurencji jest podobnie, całe szczęście że się to zatrzymało bo było już szaleństwo, telefon po pół roku był przestarzały, teraz niema sensu zmieniać telefonów nawet po 2 kolejnych odsłonach :)
  (0)
Odpowiedz
mimi
03-09-2015 - 14:12:49
Kiedy Sony Xperia Z5 będzie dostępny w t-mobile ? Pozdrawiam
  (0)
Odpowiedz

Lepiej w t-mobile

Galaxy S7 już jest! I to z Gear VR w prezencie! Sprawdźcie!

Masz poprzednią wersję flagowca Sony w T-Mobile? Już teraz możesz pobrać najnowszą aktualizację oprogramowania dla smartony Xperia Z3. Update nie ominął również jego mniejszego odpowiednika - Xperia Z3 Compact.

Sony Xperia Z3 to nadal bardzo mocny zawodnik z ekranem Full HD 5,2”. Sercem flagowca Sony poprzedniej generacji jest czterordzeniowy procesor Qualcomm Snapdragon 801 o taktowaniu 2,5 GHz, z układem graficznym Adreno 330 oraz 3 GB pamięci RAM. Z kolei Sony Xperia Z3 Compact ma ekran 4,6” 720p, ale w środku pracuje ten sam procesor do spółki z 2 GB pamięci RAM.

Sony Xperia Z3 - oprogramowanie o numerze D6603_23.4.A.1.200_T-Mobile-PL_1288-9931_R10C (Android 5.1.1)

Sony Xperia Z3 Compact - oprogramowanie o numerze D5803_23.4.A.1.200_T-Mobile-PL_1288-5807_R11C (Android 5.1.1)

UWAGA! Dystrybucja oprogramowania następuje partiami poprzez serwery producenta, zatem jeśli jeszcze nie otrzymałeś powiadomienia na swoim telefonie oczekuj go w ciągu najbliższych kilku dni.

Xperia Z3 i Xperia Z3 Compact zaktualizowane w T-Mobile - opinie i komentarze (29)

Aby dodać opinię, pytanie lub komentarz podaj swoje dane w polach poniżej. Pola oznaczone gwazdką (*) są obowiązkowe.

Adam
19-05-2016 - 21:17:24
Witam kiedy aktualizacja do 6.0? Z3 Compact
  (0)
Odpowiedz
Edek
16-05-2016 - 10:35:33
Witam! Jak tam wygląda z aktualizacją 6.0 do sony Xperia Z3 compakt ? Kiedy można się spodziewać? Pozdrawiam.
  (0)
Odpowiedz
Konsultant T-Mobile
18-05-2016 - 18:56:01
Witam. Udostępnienie aktualizacji telefonu Sony Xperia Z3 Compact do systemu Android 6 jest planowane na czerwiec tego roku. Pozdrawiam
  (0)
Odpowiedz
tyskie3473
12-04-2016 - 20:29:03
ja zainstalowalem z usa aktualizacje i mam 6.0.1
  (0)
Odpowiedz
Mk
20-03-2016 - 21:13:59
Ale zwlekaja, miał być luty -marzec, jaka sieć takie obietnice. Jak zwykle nic konkretnego, żadnego terminu.
  (0)
Odpowiedz
ede2006
20-02-2016 - 13:33:24
Witam...kiedy aktualizacja xperia z3 compact 6.0
  (0)
Odpowiedz
xx
03-12-2015 - 12:39:18
A podobno T-M zawsze informuje na stronie o wszystkich aktualizacjach, a tu cisza....
  (0)
Odpowiedz
Switch77
01-12-2015 - 23:50:10
Aktualizacja nareszcie do pobrania :-)
  (0)
Odpowiedz
Switch77
01-12-2015 - 23:48:50
Aktualizacja nareszcie do pobrania :-)
  (0)
Odpowiedz
!!!
24-11-2015 - 15:23:51
A co Wy zganiacie winę na Sony :/ Sony Androida 5.1.1 na Xperie Z2 dało Wam w Lipcu!!!! A tu zaraz GRUDZIEŃ!! A wy nadal nie daliście od siebie aktualizacji, wiec przestańcie w końcu kłamać i pieprzyc tylko dajcie aktualizacje!!
  (0)
Odpowiedz
!!!
24-11-2015 - 15:23:01
A co Wy zganiacie winę na Sony :/ Sony Androida 5.1.1 na Xperie Z2 dało Wam w Lipcu!!!! A tu zaraz GRUDZIEŃ!! A wy nadal nie daliście od siebie aktualizacji, wiec przestańcie w końcu kłamać i pieprzyc tylko dajcie aktualizacje!!
  (0)
Odpowiedz
!!!
21-11-2015 - 22:01:27
W październiku pisaliście 2-3 tygodnie, a teraz piszecie, że nie macie informacji?!?! Wy naprawdę sobie żarty z ludzi robicie czy co to ma być?!??
  (0)
Odpowiedz
Konsultant T-Mobile
23-11-2015 - 14:03:10
Przyznam, że wątpię by się to udało. Wcześniej dostaliśmy info o prowadzonych testach i planowanym wypuszczeniu aktualizacji w listopadzie i to komunikowaliśmy. Widać coś w testach poszło nie tak, gdyż obecnie na pytanie „kiedy?” osoby zajmujące się kooperacją z SONY odpowiadają „nie mamy info”. Przykro mi bardzo - czekamy. Proszę uzbroić się w cierpliwość.
  (0)
Odpowiedz
Switch77
21-11-2015 - 17:26:15
Czy istnieje realna szansa że Z2 do końca bieżącego roku otrzyma aktualizacje do 5.1.1???
  (0)
Odpowiedz
!!!
12-11-2015 - 15:40:11
Gdzie jest ta aktualizacja do Z2 !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  (0)
Odpowiedz
Konsultant T-Mobile
12-11-2015 - 19:39:51
Niestety na ten moment nie posiadamy żadnych informacji Pozdrawiam
  (0)
Odpowiedz
Mar
05-11-2015 - 09:35:20
Długo jeszcze do tej aktualizacji Z2?
  (0)
Odpowiedz
xx
03-11-2015 - 19:46:15
Mija miesiąc od waszych 2-3 tygodni i nadal 5.1 dla Z2 nie ma!!!!!! Bijecie kolejne rekordy pt. "jak mieć w dupie klienta ważne, że podpisał umowę..."
  (0)
Odpowiedz
anonim
31-10-2015 - 23:22:48
Chyba sobie żartujecie z tym 5.1.1 do Z2. Żałosne.
  (0)
Odpowiedz
ptq
29-10-2015 - 12:48:20
KIEDY W KOŃCU AKTUALIZACJA DLA Z2 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????????????????????? PISALIŚCIE 2-3 TYGODNIE, A ONE JUŻ DAWNO MINĘŁY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  (0)
Odpowiedz
OBCY
26-10-2015 - 19:19:33
Co jest kurwa z aktualizacją do xperia Z2!!!!
  (0)
Odpowiedz
Mar
25-10-2015 - 13:47:15
Więc kiedy aktualizacja z2? Po aktualizacji zostanie naprawiony problem niepokazywania nieodebranych połączeń?
  (0)
Odpowiedz
Konsultant T-Mobile
19-10-2015 - 09:33:09
Nie ma możiwości powrotu do starszej wersji z poziomu użytkownika. Ewentualną możliwość może dać serwis, natomiast to juz pytanie do producenta/ serwisu telefonu.
  (0)
Odpowiedz
md
16-10-2015 - 22:13:01
dalem sie namowic na nowy lollipop... nic nie dziala jak poprzednio, tel sie grzeje a bateria w trybie awaryjnym androida od 100% po 8godz pokazala 19%.. mam dosc- prosze o szczegoly JAK WROCIC do 4.4.4.?
  (0)
Odpowiedz
Konsultant T-Mobile
19-10-2015 - 09:35:00
Nie ma możiwości powrotu do starszej wersji z poziomu użytkownika. Ewentualną możliwość może dać serwis, natomiast to juz pytanie do producenta/ serwisu telefonu.
  (0)
Odpowiedz
ptq
05-10-2015 - 19:45:58
Strasznie długo Wam to zajęło oraz ten fakt żeby starsze modele dostały szybciej jest trochę żenujący,
  (0)
Odpowiedz
wr
29-09-2015 - 17:24:55
Poza lagami i brakiem kilku zegarów (czarnych) nic nowego, działa ogólnie gorzej i wolniej gdybym wiedział nie instalował bym tego!
  (0)
Odpowiedz
ptq
29-09-2015 - 15:35:43
A Z2 kiedy? Skoro już nawet do Z1 i dół daliście???
  (0)
Odpowiedz
Konsultant T-Mobile
03-10-2015 - 18:53:30
Witam Testy po naszej stronie zostały już zakończone. Aktualizacja powinna zostać udostępniona w ciągu 2-3 tygodni . Pozdrawiam
  (0)
Odpowiedz

Lepiej w t-mobile

Galaxy S7 już jest! I to z Gear VR w prezencie! Sprawdźcie!

Sony Xperia Z5 to oficjalny smartfon Jamesa Bonda, który możecie już kupić w T-Mobile. A jak najnowszy flagowiec Sony poradził sobie w redakcyjnym teście? Zobaczcie sami!

Sony Xperia Z5 - wideorecenzja - opinie i komentarze (0)

Aby dodać opinię, pytanie lub komentarz podaj swoje dane w polach poniżej. Pola oznaczone gwazdką (*) są obowiązkowe.

Lepiej w t-mobile

Kup smartfon Sony Xperia Z w T-Mobile!
Podziel się